Zelfdoding voorspellen met artificiële intelligentie

Actuality
DP/PM

Elk jaar gaan wereldwijd ongeveer 800.000  mensen over tot zelfdoding. Vandaag zou artificiële intelligentie kunnen voorspellen -met een opmerkelijke precisie- welke mensen daadwerkelijk een einde zullen maken aan hun leven. Wat betekent dat voor de perspectieven op korte termijn? 

App 112 eind deze maand actief

Actuality

Eind deze maand kan iedereen via de nieuwe App 112 de nooddiensten bereiken. Dat kregen Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) te horen van bevoegd minister Jan Jambon (N-VA). Samen met zijn collega Maggie De Block stelt hij de app vrijdag voor in Heverlee.

Een week uitzieken zonder doktersbriefje

Actuality

Laat mensen zelf beslissen of ze een week willen thuisblijven als ze ziek zijn. Dat stelt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) donderdag voor in Het Nieuwsblad. "Als werknemers voor enkele dagen afwezigheid wegens ziekte niet meer naar de dokter zouden moeten, kan dit zowel een besparing zijn voor de staatskas als verlichting van het werk voor de huisartsen", stelt Godderis.

Geld lenen van uw vennootschap: tegen welke prijs?

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Een vennootschap kan geld lenen aan haar directeur, bijvoorbeeld om een hoge en onvoorziene privé-uitgave te doen. Zo’n beslissing mag niet lichtzinnig worden genomen, want ze zal uiteraard de aandacht van de belastingadministratie trekken. 

Een eerste werknemer aannemen is echt goedkoper

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Een van de belangrijkste maatregelen van de huidige regering is het verlagen van de loonlasten, in het bijzonder door de belastingen op het loon voor de eerste werknemer die door een onderneming of zelfstandige wordt aangenomen drastisch te verlagen. Uit een eerste evaluatie blijkt dat de maatregel zijn vruchten afwerpt.

Een student aanwerven: hoe doet u het?

Beroep & vrije tijd
Albin Wantier

Tijdens de zomer zoeken tal van studenten een job om wat bij te verdienen. Als zelfstandige of bedrijfsleider kunt u een beroep doen op een jobstudent, al dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen.